JEANS!

UPDATE: De tweede helft van 2020 staat GROFF in het teken van jeans! Meer informatie over de evenementen die wij organiseren na de zomer volgt binnenkort op deze plek.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Waarom jeans? Wereldwijd kopen wij jaarlijks 2 miljard spijkerbroeken. Jeans worden gemaakt van denim: katoen met een keperbinding, oftewel de diagonale ribbels die een spijkerbroek kenmerkt. De productie van denim – van plant naar katoen en van katoen naar denim – is enorm vervuilend en water verspillend. Om één spijkerbroek te maken is al snel 10.000 liter water nodig. Én een heleboel mensenhanden, want het produceren van onze spijkerbroeken is mensenwerk.

Meestal gebeurt dat onder verschrikkelijke werkomstandigheden. Vervolgens worden de spijkerbroeken hier verkocht. Na een tijd doen we ze weer van de hand omdat we er – om wat voor reden ook – zat van zijn. Dat veroorzaakt weer tonnen aan denim afval. Gelukkig zijn er denim merken die onze oude spijkerkleding kunnen recyclen tot nieuwe kledingstukken. Maar we kunnen veel meer doen! Kortom: een kledingstuk waar heel wat duurzame en eerlijke winst te halen is! Stay tuned and be inspired.