Open Studio GROFF

Elke derde vrijdag van de maand in 2024 van 13-16 uur* kun je weer bij ons binnenlopen om creatief aan de slag te gaan. We openen Studio GROFF zodat (circulair) textiel liefhebbers elkaar kunnen ontmoeten, we van elkaar kunnen leren en omdat het gewoon ook super gezellig is om samen te maken! In onze studio hebben we o.a. naaimachines, lockmachine, weefraam en resten textiel beschikbaar.

*Behalve in maart, dan is de Open Studio een week later. Op 15 maart staan we namelijk op de markt in de nieuwe Circulaire Textielhub van Groningen!

Neem je project, vraag of kennis mee en wij zijn aanwezig voor de begeleiding. Van elkaar leren en elkaar inspireren is het idee. Alles is mogelijk; naaien, borduren, haken, breien, weven, macrame, noem maar op 🙂 Kosten zijn 5 Euro per middag incl. koffie en thee, het is fijn als je je vantevoren aanmeldt met vermelding van de datum. Dat kan via onze mail! De inloop is tussen 13 en 14 uur en om 16 uur ruimen we op. Om binnen te komen kun je je aanmelden via de mail dan ontvang je het telefoonnummer van degene die de deur voor je opent.

De volgende thema’s hebben we op het programma staan:

19 januari | Repareren kun je leren!
Neem een kledingSTUK mee en we leren je dit te repareren. Twijfel je wat je kunt meenemen? Neem dan contact met ons op.

16 februari | The Patchwork Project | Part One – basisvaardigheden op de naaimachine
Leren naaien op de naaimachine doe je het best door rechte lapjes aan elkaar te naaien. Vandaag maken we een patchwork! Wil je hier ook iets van maken, doe dan ook mee aan The Patchwork Project Part Two.

22 maart* | The Patchwork Project | Part Two – item maken van je patchwork
Je hebt de vorige keer een patchwork met ons gemaakt, of je hebt thuis nog een lap liggen. Vandaag gaan we hier een item van maken. Twijfel je wat je kunt maken in een middag? Of heb je een patroon nodig? Neem dan contact met ons op.
*Normaal gesproken is Open Studio elke derde vrijdag van de maand, behalve in maart.

19 april | Wandkleed maken met verschillende technieken
We gaan aan de slag met een wandkleed. Je kunt tuften, weven, knopen, veel is mogelijk! Heb je een specifiek idee, neem dan contact met ons op.

17 mei | Italiaans Tafelen – een techniek leren
Vandaag doe je mee met een pilot van een nieuw project. We gaan je een techniek leren en zijn benieuwd naar je feedback.

Op 26 mei is de BiotOPENdag, dus ook dan is ook Studio GROFF open voor publiek. Meer informatie over deze dag vind je hier.

21 juni | Vilten in de theetuin Biotoop
Wat is er nou fijner dan lekker met je handen bezig zijn, in een prachtige groene tuin? We gaan natvilten met schapenwol.

20 september | Haak je aan?
Als je nog niet kunt haken maar dit wel wilt leren, haak dan aan! Ook als je ervaren bent is het leuk om technieken van elkaar te leren.

18 oktober | thema volgt
Heb jij een tof idee voor de invulling van deze Open Studio? Mail ons dan.