WORKSHOPS

GROFF heeft een textiele werkplaats in de Biotoop: 

Biotoop, Kerklaan 30, Haren, gebouw AK223

Workshop Naald en draad voor Dummies

Nog geen datum bekend

Wil je ook zelf je kleding kunnen repareren? En je favoriete broek langer kunnen dragen? In deze workshop gaan we gaten, scheuren en vlekken repareren met naald en draad. Je leert op eenvoudige manier je kleding te pimpen, een broek korter te maken of een vlek te verbergen.

Workshop Cyanotypie

Nog geen datum bekend

In deze workshop leer je via een oud analoog proces fotografische afbeeldingen maken van planten. Dit proces, ook wel blauwdruk genoemd, gebeurd zonder camera en met uv-licht.

Workshop Ecoprinten

Nog geen datum bekend

Ecoprinten is de techniek waarbij bladeren en bloemen in stof verpakt worden en vervolgens gekookt of gestoomd. Hiermee maak je afdrukken van vondsten uit je tuin of een bos. Dit doen we op textiel of papier.

Workshop Upcyclen

Nog geen datum bekend

Breng je eigen niet meer gedragen kledingstuk mee en tover het om in iets nieuws met de naaimachine. Bijvoorbeeld je broek veranderen in een tas, een nieuwe top van een oude blouse of verdoezel een scheur met een borduurwerkje. Dit doen we in combinatie met onze voorraad textielafval of reststukken stof.

Workshop Papierscheppen

Nog geen datum bekend

Als niemand iets aan je versleten spijkerbroek heeft, kun je er altijd nog papier van maken. We laten je kennismaken met het oude ambacht papierscheppen.

Workshops gaan door bij min. 6 deelnemers. Papierscheppen en Upcyclen kosten 50 Euro p/p incl. materiaal, koffie/thee.
De workshops Ecoprinten en Cyanotypie kosten 75 Euro p/p incl. materiaal, koffie/thee.

Boek een workshop via de blauwe button, dit brengt je naar de mail. Graag je naam, email, telefoonnr. en datum doorgeven. Pas na bevestiging is de aanmelding definitief.

Wil je met een groep vrienden, collega’s of buren een workshop (of lezing) op maat? Dat kan!
Mail ons je wensen en we denken graag mee over de mogelijkheden.