GEHELE AANBOD

Check this out!

Fotograaf: Stella Dekker

Acties tegen textielafval​

GROFF organiseert diverse acties om de berg textielafval te verminderen.

 • In 2022 hebben we tijdens de Week van het Afval i.s.m. Gemeente Groningen een community project georganiseerd: de ‘Textiel Challenge’.
 • Samenwerking met Stichting Maxima en het Alfa-college. Tijdens dit project hebben studenten Fashion in opdracht van Stichting Maxima in Groningen tassen gemaakt van hun textielafval. 
 • Ook staan we op markten: o.a. de Zomermarkt in Beijum, het Forum maakfestival en de informatiemarkten van de Week van het Afval.
  2019 – Let’s Go GROFF: festival (bericht) met markt, modeshow en discussie.
Fotograaf: Stella Dekker

Workshops

In onze studio, op scholen en andere locaties geven we diverse textiel workshops op maat. Zoals repareren, upcyclen, zeefdruk, spijkerbroek-papier scheppen. Altijd in combinatie met een verhaal over fair fashion.

 

Op maat is mogelijk!

Lesprogramma's

We bieden vnl. op middelbare scholen en lagere scholen lesprogramma’s aan om leerlingen bewust te maken van de gevolgen van de fast fashion industrie. Op een leuke manier laten we ze nadenken over hun aankoopgedrag en laten we ze oplossingen bedenken om zelf aan de slag te gaan.

‘Vergeten Kleding’ is een schoolproject waarbij de hele klas in kleine groepjes filmpjes gaat maken over vergeten kleding uit hun eigen kast. Hierbij komt een stukje onderzoek naar de herkomst van hun kleding en de duurzaamheid van merken kijken. De filmpjes worden geëvalueerd en daarna kan eventueel nog een workshop upcycling toegevoegd worden. Dit project zijn we online begonnen tijdens de corona-periode en is ook op maat te maken.

Studieprojecten

Ook kun je bij ons terecht voor studie/stage-opdrachten.

Enkele voorbeelden van studieprojecten waarbij we betrokken zijn:

 • Opdrachtgever voor Hanzehogeschool minor Consumentengedrag 3.0 in 2021 en 2022.
 • Alfa College studenten MBO fashion en interieur hebben een opdracht voor enkele winkels van Stichting Maxima uitgevoerd.
 • Hanze-studenten Toegepaste Psychologie een advies geschreven als studieopdracht voor het vak ‘Gedragsbeïnvloeding bij samenlevingsvraagstukken’.
 • Andere Hanze-studenten zijn een Fair Fashion Game aan het ontwikkelen en hebben daarbij onze feedback gevraagd.

Hanze Hogeschool, NHL Stenden en steeds meer andere opleidingen weten ons te vinden als het gaat om fair fashion en circulaire mode.

Lezingen

Wij geven graag lezingen over de vervuilende mode-industrie en wat we er aan kunnen doen… Deze maken we op maat.

 • Soroptomisten
 • Rotary Groningen Zuid

 

VOORBEELD-PROJECTEN

Warme Groninger Kerken

Groninger Kerken start dit voorjaar het bijzondere project ‘Warme Groninger Kerken’ in samenwerking met House of Design en GROFF. We willen bezoekers van de kerken

Energieboost Drenthe

In Emmen was op 15 maart 2024 een inspiratiedag in het FC Emmen stadion, voor en door jongeren georganiseerd: Energieboost Drenthe! Annemieke en Dymph van

Open huis Textielhub

De Textielhub: Groningse partijen bouwen hier aan een eerlijke en lokale textielindustrie. Wij zijn met Groningen Werkt Circulair partner van de Textielhub Groningen. In de

Groningen Ontwerpt – presentatie 25 november

‘Onze’ Annemieke en Dymph doen vanuit GROFF mee aan Groningen Ontwerpt. Een super initiatief, waarbij ontwerpers circulaire producten ontwerpen die een oplossing bieden voor de

SumoFest 2023

Wat hebben we een gezellige en duurzame week gehad tijdens en met Sustainable Moments. Op de eerste zaterdag van het SumoFest stonden we op Kleer’nZooi

Let’s Gro in het Forum

Donderdag 12 oktober presenteerde G-ROND zich aan het grote publiek, wij waren daar aanwezig als partner van dit samenwerkingsverband. Bezoekers van het Forum maakten kennis