GEHELE AANBOD

Check this out!

Studio GROFF

Onze textiele werkplaats gebruiken wij om workshops te geven aan scholen en andere groepen. Ook is de studio met machines te gebruiken door donateurs van GROFF. Wil jij werkruimte delen neem dan contact met ons op!

 • Blousem – upcycling fashion brand
 • Open Studio – kom gezellig creatief doen op vrijdagmiddag, om de 3 weken van 13-16 uur – check data.
 •  BiotOpendag – ieder voorjaar houdt de Biotoop een open dag voor iedereen die eens binnen wil kijken in al die creatieve maakplaatsen.
Fotograaf: Stella Dekker

Acties tegen textielafval​

GROFF organiseert diverse acties om de berg textielafval te verminderen.

 • In 2022 hebben we tijdens de Week van het Afval i.s.m. Gemeente Groningen een community project georganiseerd: de ‘Textiel Challenge’.
 • Samenwerking met Stichting Maxima en het Alfa-college. Tijdens dit project hebben studenten Fashion in opdracht van Stichting Maxima in Groningen tassen gemaakt van hun textielafval. 
 • Ook staan we op markten: o.a. de Zomermarkt in Beijum, het Forum maakfestival en de informatiemarkten van de Week van het Afval.
  2019 – Let’s Go GROFF: festival (bericht) met markt, modeshow en discussie.
Fotograaf: Stella Dekker

Workshops

In onze studio, op scholen en andere locaties geven we diverse textiel workshops op maat. Zoals repareren, upcyclen, zeefdruk, spijkerbroek-papier scheppen. Altijd in combinatie met een verhaal over fair fashion.

 

Op maat is mogelijk!

Lesprogramma's

We bieden vnl. op middelbare scholen en lagere scholen lesprogramma’s aan om leerlingen bewust te maken van de gevolgen van de fast fashion industrie. Op een leuke manier laten we ze nadenken over hun aankoopgedrag en laten we ze oplossingen bedenken om zelf aan de slag te gaan.

‘Vergeten Kleding’ is een schoolproject waarbij de hele klas in kleine groepjes filmpjes gaat maken over vergeten kleding uit hun eigen kast. Hierbij komt een stukje onderzoek naar de herkomst van hun kleding en de duurzaamheid van merken kijken. De filmpjes worden geëvalueerd en daarna kan eventueel nog een workshop upcycling toegevoegd worden. Dit project zijn we online begonnen tijdens de corona-periode en is ook op maat te maken.

Studieprojecten

Ook kun je bij ons terecht voor studie/stage-opdrachten.

Enkele voorbeelden van studieprojecten waarbij we betrokken zijn:

 • Opdrachtgever voor Hanzehogeschool minor Consumentengedrag 3.0 in 2021 en 2022.
 • Alfa College studenten MBO fashion en interieur hebben een opdracht voor enkele winkels van Stichting Maxima uitgevoerd.
 • Hanze-studenten Toegepaste Psychologie een advies geschreven als studieopdracht voor het vak ‘Gedragsbeïnvloeding bij samenlevingsvraagstukken’.
 • Andere Hanze-studenten zijn een Fair Fashion Game aan het ontwikkelen en hebben daarbij onze feedback gevraagd.

Hanze Hogeschool, NHL Stenden en steeds meer andere opleidingen weten ons te vinden als het gaat om fair fashion en circulaire mode.

Lezingen

Wij geven graag lezingen over de vervuilende mode-industrie en wat we er aan kunnen doen… Deze maken we op maat.

 • Soroptomisten
 • Rotary Groningen Zuid

 

VOORBEELD-PROJECTEN

SumoFest 2023

Wat hebben we een gezellige en duurzame week gehad tijdens en met Sustainable Moments. Op de eerste zaterdag van het SumoFest stonden we op Kleer’nZooi

Haren de Krant aug.2023

GROFF in het nieuws – ‘Help de planeet, denk circulair’: Artiekel Haren aug 2023 – Help de planeet, denk circulair  

Open Studiodag GROFF

Op vrijdagmiddag 6 oktober 2023 van 13-16 uur kun je weer bij ons binnenlopen om creatief aan de slag te gaan. Elke 3 weken staat de

Workshop Harens Lyceum

In april 2023 kwam het Harens Lyceum tijdens de Talentweek bij ons met een groep van 15 eerstejaars leerlingen. Na een korte presentatie gingen de

Workshop Repair bij GoudGoed

Zin in een productief en gezellig repair dagje? Laat je machines dan vooral thuis en kom aanstaande zaterdag 11 februari naar GoudGoed aan het Damsterdiep.

fast fashion Juliette Vivian

Vergeten kleding

‘Vergeten Kleding’ is een schoolproject waarbij de hele klas in kleine groepjes filmpjes gaat maken over vergeten kleding uit hun eigen kast. Hierbij komt een