Warme Groninger Kerken

Groninger Kerken start dit voorjaar het bijzondere project ‘Warme Groninger Kerken’ in samenwerking met House of Design en GROFF. We willen bezoekers van de kerken warm houden tijdens koude dagen, zonder de kachels flink op te stoken. Hoe? Met de ‘Groninger Kerken Deken’, een circulaire design deken gemaakt van hergebruikt textiel en natuurlijk schapenwol.

Design dekens vol verhalen

Warme Kerken sjablonenDe dekens bieden niet alleen warmte maar vertellen ook een bijzonder verhaal. De vormgeving van de dekens voegt daarbij een extra laag toe. Onze Groninger kerken zijn sterk verbonden met het landschap. We zien deze landschappen dagelijks, of we nu fietsen, wandelen of er langs racen in de auto. Omdat we er zo aan gewend zijn, vergeten we soms hoe mooi het landschap eigenlijk is. Met de dekens willen we die schoonheid van het Groninger landschap naar binnen brengen in de kerken en zo aandacht blijven geven aan dit prachtige gebied en zijn eeuwenoude kerken.

Startpunt Grijpskerk

Het project gaat van start met een pilot in het dorp Grijpskerk. Op drie vrijdagen in het voorjaar – 31 mei, 7 & 14 juni – transformeren we de kerk van Grijpskerk tot een creatieve werkplaats. Met naaimachines, lappendekens en wol gaan we samen met de bewoners, de plaatselijke commissies van Groninger Kerken, vrijwilligers uit Stad en Ommeland tijdens een workshop onder begeleiding van GROFF en House of Design samen 50 dekens produceren. De overige 950 dekens worden professioneel vervaardigd en verdeeld onder de andere 19 projectkerken, om te verkopen of te verhuren aan bezoekers van evenementen.

Zin om mee te doen op vrijdag 31 mei, 7 en/of 14 juni? Ben je creatief, gepassioneerd over duurzaamheid en wil je je enthousiasme delen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Of wil je graag eerst meer weten over dit bijzondere project en de redenen waarom het zo belangrijk is? Ga dan hier naar de website van Groninger Kerken en lees meer over dit hartverwarmende initiatief. Daar vind je ook het aanmeldformulier om in te vullen en je aan te sluiten bij ons team van vrijwilligers!